Fisioteràpia i osteopatia

Tractaments de Fisioteràpia i Osteopatia

Entenem la fisioteràpia com una alternativa no farmacològica als tractaments mèdics, mitjançant l’exercici terapèutic, la calor, el fred, el massatge i diverses tècniques osteopàtiques.

L’objectiu principal de la fisioteràpia és facilitar, mantenir i refer l’estat de salut de la persona, per tal de recuperar la màxima funcionalitat i mobilitat de l’individu. Cal no oblidar l’àmbit preventiu en què intervé la fisioteràpia, per tal de no perdre aquest estat de salut.

La fisioteràpia, a més, té en compte la relació global de l’individu, on la bioquímica, la psicologia i l’estructura estan íntimament relacionades entre elles

L’Osteopatia és la medicina complementària que estudia de manera sistemàtica les relacions entre les estructures i les funcions del cos humà. L’osteòpata localitza les zones amb una restricció de la mobilitat, augment de la densitat o falta de circulació i aplica una sèrie d’ajustos manuals per dinamitzar aquelles estructures que interfereixen en la correcta funció del sistema nerviós, endocrí, visceral o circulatori.

L’ajustament osteopàtic es dirigeix a les causes que originen la simptomatologia del pacient, siguin aquestes estructurals, bioquímiques o emocionals, i aconsegueix restablir la capacitat d’autoregulació de l’organisme en relació amb el seu medi intern i extern.

L‘osteopatia pediàtrica és una especialització realitzada per fisioterapeutes i osteòpates, en la que s’utilitzen els ajustos osteopàtics adaptats i específics, per als nadons i nens.

Durant el procés embriològic o durant el part el nadó pot rebre forces compressives afectant l’estructura, al desenvolupament psicomotor i a la lactància.

Lesions tractades per l’osteopatia pediàtrica:

  • Escoliosis
  • Asimetries cranials
  • Còlics del lactant
  • Problemes durant la lactància
  • Problemes digestius: refluxos, gasos i estrenyiment.
  • Otitis i bronquiolitis
  • Torticolis

Demana una cita

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad