Salut holística

Salut Holistica

Compartir:

En primer lloc, deixeu-nos que us donem la benvinguda a la nostra nova pàgina web, el nostre aparador públic obert al món per mostrar la nostra manera de veure la salut.

Aquests darrers mesos i ara ja anys, hem assistit al festival de la cultura de la por, escampada i retransmesa gairebé en directe per terra, mar i aire, a través de tots els mitjans informatius, i les veus “autoritzades” que cada dia apareixen a les pantalles. Davant d’això creiem que cal recuperar el seny i explicar que el nostre cos té la capacitat innata d’autocurar-se a si mateix en moltes ocasions. Gràcies a aquesta facultat, hem aconseguit sobreviure a la terra durant milers d’anys, anys en els quals la medicina occidental no existia i encara que el nivell de morts era, sembla ser, superior al d’ara, el nostre cos combatia activament les amenaces que si li presentaven contínuament. Transmetre la idea contrària ens fa més febles, més dependents del sistema sanitari dominant i ens porta a ser simples peons que es mouen al dictat de qui ens manen. 

Salut a l’antiga?

Durant anys i anys, totes les cultures de la terra van acumular una gran saviesa que els va permetre arribar a viure amb harmonia i salut en cadascun dels ambients on es trobaven, coneixem la ciència de la medicina xinesa, de la medicina ayurveda i també de la medicina tradicional d’occident, moltes d’elles avui menyspreades en nom d’una ciència que, en realitat és com una mena d’idea única davant de la qual no es pot dissentir. Així la medicina industrial dominant, que ha fet avenços importants en molts camps ha perdut, en canvi, aquesta visió holística, global, unificada de la persona. Molts d’aquests sabers antics s’han compartimentat en desenes d’especialistes que tracten alguna part del nostre cos. Però quan és el nostre cos el que està malalt, quan no és un dit, o un pàncrees, aleshores comença un pelegrinatge que poques vegades acaba bé. Mai es pensa que és el nostre propi cos el que millor sap com recuperar el seu equilibri i, en lloc de donar-li via per tal que ho pugui fer, anem tapant els símptomes i els avisos que ens envia perquè calli i nosaltres puguem continuar amb el nostre ritme desenfrenat. 

Solucions simples o simplistes?

En la majoria de casos no existeixen les solucions simplistes en salut. Pensar que tan sols amb una punxada al braç, podrem viure sense cap preocupació i, per tant, continuar amb el ritme desenfrenat de destrucció del planeta i de nosaltres mateixos que hem portat fins ara, és no entendre res de la biologia, de l’ecologia, de la física, de la medicina, en definitiva, de l’harmonia intrínseca que té el planeta i el nostre cos i que no hauríem d’haver perdut mai.

Una de les coses més perverses que ha fet la medicina industrial en aquests temps que hem triat de viure, és considerar que el nostre cos, ple de bacteris, virus i fongs, gràcies als quals sobrevivim i amb els quals hem evolucionat, pot ser font de contagi cap a les persones amb les quals ens relacionem. Doncs no, no va així la cosa, sinó que és exactament el contrari, hi ha una saviesa profunda en el nostre cos que no volem entendre. I no relacionar-se, “mantenir la distància” amb l’altre, a vegades ens pot emmalaltir més que qualsevol virus.

Us podem ajudar

Per tant, en totes les activitats que us proposem ara i en el futur pròxim des de Gantabanax, intentarem ajudar-vos a ser els protagonistes de la vostra salut. Els metges i els terapeutes que us pugueu trobar pel vostre camí, no tenim la facultat de curar-vos, tant de bo ho poguéssim fer! Tan sols sabem, una mica, de les capacitats autocuratives del vostre cos i us podem ajudar a recuperar-les de mica en mica.

En això treballem i aprenem, al vostre costat, dia a dia i per això us animem que participeu en les activitats que us hem preparat per vosaltres, i que us ajudaran a ser els protagonistes de la vostra salut.

En primer lloc les consultes personals que podeu mantenir amb nosaltres per començar a orientar els problemes de salut que tingueu.

Aquest curs recuperem les xerrades obertes i gratuïtes que mantindrem amb vosaltres cada quinze dies, els dijous a la nostra seu de Reus sobre temes que us puguin interessar. Volem mantenir la presencialitat i poder veure’ns les cares i parlar de tots els temes que ens preocupen.

Intenteu mantenir el contacte amb la natura sempre que pugueu. Ho podeu fer amb passejades i caminades per qualsevol indret del nostre entorn i si voleu venir amb nosaltres, us oferim les sortides de Sentir la Natura, en les que fem una immersió física i espiritual en diferents espais del nostre entorn per amarar-nos de tot el que ens poden aportar.

També us podeu inscriure a les sessions grupals que portem a terme a la nostra seu, en ells treballem exercicis de millora de la columna o, en un altre grup, exercicis de tipus hipopressiu. Aviat reprendrem també les classes de ioga.

Aquest any iniciem un grup nou que alguns de vosaltres ens havíeu demanat, el de meditació i relaxació, que farem tots els dimarts.

També volem recuperar els tallers de cuina saludable que tant us van agradar. La situació sanitària no ens ha permès de portar-los a terme ara per ara, però volem intentar reprendre’ls i us en mantindrem informats.

Aquest sistema simplement no va i si no en prenem consciència, acabarem creant un món en el qual no podrem viure ni uns, ni altres. Nosaltres volem ser part de la solució i no part del problema.

Josep Maria Llorach, biòleg i terapeuta.

1 comentari a “Salut holística”

Deixa un comentari

Arxius

Vols un regal?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad